Äntligen!

Nu är den äntligen här. Den nya hemsidan. Vi kommer att fortsätta utveckla den med någon sorts info-sida för frilans samt utökade funktioner för frilanskatalogen för att göra den mer attraktiv för både musiker och arrangörer. Alla som är medlemmar i Symf och inte har en 100 procentig anställning och som frilansar har möjlighet att få vara med. Håll utkik.

 

Jag hade även förhoppningar om att kunna skriva om det nya lönesättningssystemet för frilansare som vi hoppas ska kunna träda i kraft runt årsskiftet 2016 men som vanligt så fastnar det p g a att alla detaljer inte är färdigförhandlade. Information kommer via hemsidan på något sätt om vi får igenom ett nytt system.

 

Trots att ovanstående inte är klart så drar det ihop sig till ny avtalsrörelse. Det känns lite märkligt att börja med nya avtalsyrkanden innan det nuvarande avtalet är färdigförhandlat, men här kommer lite tankar från frilansstyrelsen angående nästa avtal. 

 

Punkterna är inte i någon prioriteringsordning.

• Praktikavtalet måste ses över och utvecklas

• Löneutbetalnings dag bör finnas med i avtalet

• Kontraktsskrivning oavsett längd på arbete 

• En tolkning för deltidsarbete i förhållande till
   230 dagars regeln

• En reglering vid uppsägning av korttidskontrakt

• Vad är enkel respektive dubbel inställelse

 

Det här är några saker som vi från frilansstyrelsen kommer att försöka få gehör för och vi hoppas även att ni som medlemmar ska höra av er med synpunkter och tankar kring dessa frågor. Maila frilans@symf.se eller ring 0708-868499. Tyck till om våra punkter och kom gärna med egna frågor som ni vill ska behandlas. 

Vi hörs

 

Fredrik Dickfelt

Frilansordförande, avdelning 14