Framtidens Musikpris 2019

Framtidens Musikpris 2019

 

Nomineringarna är öppna till 31 januari!

 

Framtidens Musikpris är till för att uppmuntra och ge välförtjänt uppmärksamhet till pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler samt unga som tar initiativ inom musik och kultur – till dem ger vi ett pris!

Vi vill lyfta fram de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som möjliggör bredd och spetskompetens inom svenskt musikliv, det som ibland kallas det svenska musikundret. Därför sammanför vi branschen i ett pris till dem som idag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv.

Nytt för i år är att vi i samarbete med Stim utökat priset med en ny kategori – Möjliggörare för Unga Kompositörer.

Den 10 april 2019 tillkännager och firar vi vinnarna i nedanstående kategorier med en prisceremoni i Eric Ericsonhallen.

 

BÄSTA UNGDOMSINITIATIV
Projekt eller initiativ av och genomförda med barn och ungdomar. Det kan vara allt från konserter och festivaler till klubbar och föreningar och innehålla en hög grad av ungas delaktighet.

ENASTÅENDE PEDAGOGISK GÄRNING
Musiklärare, eldsjälar, organisationer eller kanske skolor med nyskapande pedagogiskt koncept. Det kan vara allt från en gärning som har lokal betydelse till mer omfattande påverkan med positiv effekt på musiklivet.

NYSKAPANDE INNOVATIVT PROJEKT
Ensemble, band, grupp eller organisation som skapar gemenskap och samspel. Det kan vara allt från workshops, en kurs till en manifestation som innehåller utvecklande och framåtblickande verksamhet.

MÖJLIGGÖRARE FÖR UNGAS KOMPONERANDE
En organisation, eldsjäl, plattform eller innovation som inspirerat, uppmuntrat eller möjliggjort ungas komponerande. De eller det som öppnar portarna för ungas kreativitet och därigenom säkrar framtidens musik.

 

Nomineringarna och mer information hittar du på vår hemsida: www.framtidensmusikpris.se

 

Organisationerna bakom Framtidens Musikpris är RUM – Riksförbundet Unga Musikanter och Stim. 
De samarbetspartners som stödjer priset och medverkar med representant i juryn är förutom RUM och Stim; 
Eric Ericsonhallen, SKAP, FST, Svensk Scenkonst, Kulturskolerådet, SYMF, EIC, Kulturens, Primetec och Lärarförbundet.


Publicerat: 2018-12-07