Information till dig som har företag

I våras gick Skatteverket ut med information att slutskattebeskedet för företagare skulle komma redan i september, i stället som tidigare i början av december. Nu visar det sig att man inte hunnit att granska alla deklarationer och sista datum är satt till - 15 december!

 

Trots allt verkar det som att de flesta har fått slutskattebeskedet under förra veckan, och i de fall du hade överskott på skattekontot betalades det ut redan i början av september.

 

Om du inte har fått ditt slutskattebesked så behöver det inte bero på att man granskar din deklaration särskilt noga, det kan helt enkelt vara så att man inte hunnit göra den klar. Men jag ser att Skatteverket den senaste veckan har skickat ut förfrågningar, så det är en god idé att hålla särskild koll på posten för att se om det kommer någon sådan. Hör av dig till mig direkt, om du skulle få en förfrågan. Du som väntar på pengar får tyvärr fortsätta att vänta, ja, det kan alltså dröja till december.

 

Du som räknar med underskott på skattekontot får ytterligare frist - alltid 90 dagar efter att Skatteverket beslutat om din skatt för 2015.

 

//Mats Möller, Kulturekonomin


Publicerat: 2016-09-26